Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-09@09:35:29 GMT

کم آبی مزارع شالی گلستان را خشک کرد

تاریخ انتشار: ۷ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۶۳۱۸۴

کم آبی مزارع شالی گلستان را خشک کرد

به گزارش روز پنجشنبه روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان به ایرنا، امیر یوسفی در نشست با برخی نمایندگان هیات‌ها و اعضای این اتاق، اظهار داشت: علاوه بر این، سطح زیر کشت ذرت علوفه‌ای در گلستان نیز کاهش قابل توجهی نسبت به سال زراعی قبل دارد که باید به منظور تامین علوفه مورد نیاز دام‌های استان، برنامه ریزی صورت گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: تاثیر خشکسالی سال زراعی جاری بر زراعت گندم گلستان به حدی بود که تولید این محصول در استان به ۶۵۰ هزار تن و کمتر از ۵۰ درصد از پیش بینی‌های انجام شده امسال رسید.

یوسفی اضافه کرد: باتوجه به تداوم خشکسالی در گلستان و پیامدهای زیانبار آن بر تولیدات کشاورزی استان، خواستار حمایت دولت از بهره‌برداران این بخش شد.

گزارش اخیر حسین دهقان مدیر دفتر مطالعات پایه شرکت آب منطقه‌ای گلستان حاکیست، در پی خشکسالی سال جاری ذخیره آبخوان‌های استان حدود ۲۷۰ میلیون مترمکعب بوده که حدود ۲۲ درصد کاهش را نسبت به آمار دوره بلندمدت نشان می‌دهد.

کشاورزان گلستان سال زراعی قبل، پنج میلیون و ۴۰۳ هزار تن انواع محصول کشاورزی تولید کردند که امسال به دلیل وجود خشکسالی آمار تولید روند کاهشی دارد.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان نیز در این نشست صدور مجوز شیرین سازی آب دریای خزر توسط وزارت نیرو را تلاش برای پایداری و کمک به توسعه گلستان دانست و گفت: این مهم پس از سه سال ارایه نظر کارشناسی تصویب شد که باید هرچه زودتر عملیات اجرایی آن آغاز شود.

علی محمد چوپانی افزود: آب‌های سطحی و زیرزمینی گلستان در حال خشک شدن است که باید در این زمینه اقدامات کارشناسی انجام گیرد تا کشاورزی و صنعت استان با مشکل جدی روبرو نشود.

وی همچنین بر ضرورت حمایت جدی مسوولان گلستان از بخش صنعت این استان با رفع موانع آن تاکید کرد.

همچنین برخی اعضای حاضر در این نشست نیز خواستار تامین آب و برق واحدهای تولیدی گلستان و حمایت بیشتر از واحدهای خسارت دیده از شیوع ویروس کرونا توسط دستگاه‌های مرتبط در این استان شدند.

هم اکنون در استان گلستان بیش از یک هزار و ۲۰۰ واحد تولیدی اعم از حوزه صنعت و کشاورزی وجود دارد.

مطابق گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان، این اتاق بیش از ۸۰۰ نفر عضو فعال دارد.

گلستان با بیش از یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفر جمعیت در شمال کشور قرار دارد و اقتصاد اصلی ساکنان آن بر پایه کشاورزی استوار است.

برچسب‌ها اتاق بازرگانی ایران دریای خزر گرگان کشاورزی خشکسالی گلستان پروندهٔ خبری ۱۴۰۰؛ سال تولید، پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اتاق بازرگانی ایران دریای خزر گرگان اتاق بازرگانی ایران دریای خزر گرگان کشاورزی خشکسالی گلستان اتاق بازرگانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۶۳۱۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت ۴۸ هزار میلیارد ریالی سیل اردیبهشت به بخش کشاورزی فارس

رئیس اداره مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس برآورد اولیه خسارت‌ به زیر بخش‌های کشاورزی این استان در اثر سیل اخیر را ۴۸ هزار و ۱۵۰ میلیارد ریال اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان، سمیه سلیمی، امروز_ سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت_ از برآورد اولیه ۴۸ هزار و ۱۵۰ میلیارد ریالی خسارت سیل اردیبهشت به زیربخش‌های کشاورزی استان مازندران خبر داد.

وی با بیان اینکه این خسارت ناشی از سیل و تگرگ هفته دوم اردیبهشت سال‌جاری است، اظهار کرد: بیشترین خسارت به زیربخش زراعی و در سطح ۵۳ هزار و ۱۶۶ هکتار وارد شده که برآورد اولیه آن مبلغ ۲۸ هزار میلیارد ریال است.

رئیس اداره مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: مزارع کلزا، گندم، جو، سبزی و صیفی‌جات از جمله محصولات خسارت دیده در این حادثه هستند.

وی برآورد خسارت وارده به زیربخش باغبانی را ۱۸ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال دانست و تصریح کرد: سطحی معادل ۱۵ هزار و ۵۰۰ هکتار از باغات گل محمدی، مرکبات، انگور، بادام، گردو و سایر محصولات باغی در این حادثه دچار خسارت شده‌اند.

سلیمی اضافه کرد: در زیر بخش دامی خسارت وارد شده به ۱۸۰ رأس دام سبک، هزار کندوی زنبور عسل، یک استخر پرورش ماهی، ۱۶ تن علوفه و خوراک دام و ۳۰ باب جایگاه دام، در مجموع ۲۱۷ میلیارد ریال برآورد شده است.

وی با اشاره به زیرساخت‌های بخش کشاورزی استان فارس ادامه داد: ۱۸۰ کیلومتر جاده بین مزارع، ۶۰ کیلومتر کانال آبرسانی، ۲۱ رشته قنات، دو طرح تغذیه مصنوعی و ۳۱ هزار مترمربع تأسیسات مزارع خسارت دیده‌اند که برآورد اولیه آن مبلغی معادل هزار و ۵۵۰ میلیارد ریال است.

رئیس اداره مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی جهاد کشاورزی فارس، برآورد خسارت وارده به ایل راه‌های عشایری این استان در سطح ۱۵۳ کیلومتر را ۲۰ میلیارد ریال اعلام کرد.

کد خبر 751457

دیگر خبرها

  • سنگال به دنبال روابط تجاری و اقتصادی با ایران است
  • سنگال دنبال روابط تجاری و اقتصادی با ایران است
  • توسعه روابط خارجی خراسان جنوبی در دستور کار است
  • لایروبی بندر بوشهر از مطالبات فعالان اقتصادی در بوشهر
  • نظام ارزی ،صادرکننده را با محدودیت مواجه کرده است
  • برداشت کلزا در مزارع میاندورود
  • سیل اردیبهشت ۴۸ هزار میلیارد ریال خسارت به بخش کشاورزی فارس زد
  • خسارت ۴۸ هزار میلیارد ریالی سیل اردیبهشت به بخش کشاورزی فارس
  • خسارت ۴۸ هزار میلیارد ریالی سیل به بخش کشاورزی فارس
  • سفر روسای اتاق‌های بازرگانی به تهران با هدف سرمایه‌گذاری