Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه، در سال ۱۳۹۶ کارگروه ملی سازگاری با کم آبی با پیشنهاد وزارتخانه‌های نیرو، جهاد کشاورزی، صنایع و معادن و تجارت و نیز سازمان محیط زیست با مصوبه هیأت وزیران تشکیل شد، هدف از تشکیل این کارگروه مقابله با بحران آب، احیاء و تعادل بخشی سفره‌های آب زیرزمینی در سطح کشور بود.

از سال ۱۳۴۷ که قانون ملی شدن آب‌ها به تصویب مجلس شورای ملی رسیده تا زمان حال که قوانین و دستورالعمل‌های متعددی جهت مقابل با بحران آب ابلاغ شده متأسفانه تاکنون نتایج ملموسی به همراه نداشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حال با توجه به بحران آب، اجرای طرح سازگاری با کم‌آبی در کشور با هدف مدیریت صحیح منابع آب و مقابله با کم آبی رویه جدی به خود گرفته. در همین راستا در استان کرمانشاه برای اجرای برنامه‌های این طرح کارگروهی تشکیل شده که قرار است طرح مذکور تا سال ۱۴۰۵ اجرا شود و شرکت آب منطقه‌ای، آب و فاضلاب، جهاد کشاروزی، صمت و شهرداری‌ها موظف هستند اعتبارات استانی و ملی خود را برای اجرای طرح‌ها سازماندهی و جهت‌دهی کنند.

شهلایی، دبیر کارگروه اجرای طرح‌های سازکاری با کم‌آبی در استان کرمانشاه در این خصوص به خبرنگار فارس، گفت: طرح سازگاری با کم‌آبی نشان از این دارد که در موقعیتی قرار داریم که باید با شرایط کم آبی خود را سازگار کنیم.

وی تصریح کرد: این پروژه در سطح ۲۳ محدوده مطالعاتی یا دشت‌های ممنوعه استان کرمانشاه اجرا خواهد شد، ۱۳ محدوده مطالعاتی از این تعداد دشت‌های ممنوعه بحرانی است یعنی پتانسیل خود را از دست داده‌اند.

شهلایی با توجه به مسؤولیت ارگان‌های مربوطه در این طرح، افزود: پروژه‌های آن از قبیل تعیین تکلیف چاه‌های غیرمجاز فاقد پروانه، جلوگیری از اضافه برداشت چاه‌های مجاز، نصب کنتورهای هوشمند، انسداد چاه‌های غیرمجاز در حوزه فعالیت آب و منطقه‌ای است.

وی ادامه داد: اجرای سیستم‌های نوین آبیاری، بهره‌مندی بیشتر از آب سبز مثلا در کشت چغندر پاییزه، جایگزینی کشت داروهایی گیاهی به جای محصولات زراعی پرآب‌بر، اصلاح الگوی کشت و توسعه گلخانه‌ها در حوزه فعالیت جهاد کشاورزی به عنوان  یکی از دستگاه‌های مسؤول در این طرح، است.

دبیر کارگروه اجرای طرح‌های سازگاری با کم‌آبی در استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: در حوزه سازمان صمت صرفه‌جویی در تأمین آب صنایع از طریق بازچرخانی آب و نوسازی خطوط لوله و در حوزه شرکت آب و فاضلاب هم اصلاح شبکه‌های آبیاری و خطوط انتقال آب استاز دیگر وظایف دستگاه‌های مسؤول می‌باشد.

وی یادآور شد: قرار است در اجرای طرح اجرای سازگاری با کم‌آبی ۲۶۰ میلیون مترمکعب در آب‌های سطحی و زیرزمینی در استان صرفه‌جویی شود.

شهلایی در توضیح محدوده‌های جغرافیایی شامل این طرح، گفت: در بعضی‌ از دشت‌های استان افت‌های شدیدی داریم به عنوان مثال در دشت حسن‌آباد شیان که یکی از دشت‌های ممنوعه استان است. اگر این پروژه اجرا شود طی چهار سال آینده می‌توانیم تغذیه و تخلیه آنرا به تعادل برسانیم اما برای جبران مافات حدود ۳۰ سال طول خواهد کشید.

وی خاطرنشان کرد: چون افت سالیانه در این دشت حدود ۱.۷ متر بوده یعنی سالیانه سطح آب زیرزمینی ۱.۷ متر پایین می‌رود و افتی که در طی ۲۰ سال گذشته رخ داده بالغ بر ۴۰ متر است و دشت ماهیدشت هم با همین وضعیت حدود ۲۹ سال طول می‌کشد که به حالت اولیه بازگردد.

«آب» یکی از دغدغه‌های بسیار مهم کشور و استان کرمانشاه که برای به ثمر رسیدن سند سازگاری با کم آبی باید تمامی جوانب مدنظر قرار گیرد که در آن  شرکت آب منطقه‌ای، آب و فاضلاب و سازمان‌ جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت میدان‌دار هستند و هر کدام وظایفی را برعهده دارند که در کنار آن‌ها همراهی مردم از ارکان اصلی اجرایی شدن سند سازگاری با کم آبی محسوب می‌شود؛ باید در قالب فرهنگ‌سازی همه به این فهم مشترک برسیم که در هر جایگاهی که هستیم، باید به مدیریت مصرف آب کمک کنیم.

انتهای پیام/پ

منبع: فارس

کلیدواژه: آب کرمانشاه کم آبی سازمان محیط زیست شهلایی فارس سازگاری کم آبی چاه آب و فاضلاب صمت جهاد کشاورزی آب منطقه ای سازگاری با کم آبی استان کرمانشاه کم آبی اجرای طرح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۶۱۷۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگاه‌های فرهنگی برای توسعه و تنظیم‌گری باید اراده داشته باشند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، یاسر جلالی، مشاور وزیر فرهنگ‌وارشاد اسلامی در بازدید از نمایشگاه دائمی ساترا از اراده مشترک دستگاه‌های فرهنگی کشور برای حمایت و ساماندهی جریان تولید، توزیع و مصرف محصولات فرهنگی رسانه‌ای خبر داد.

یاسر جلالی در حاشیه بازدید از نمایشگاه دستاوردها و عملکرد سازمان تنظیم مقررات صوت‌وتصویر فراگیر گفت: «از بدو تاسیس ساترا یک قرابت و نزدیکی و آشنایی با این سازمان دارم. با بخشی از فعالیت‌ها آشنا بودم اما پس از بازدید از نمایشگاه با فعالیت‌ها به صورت عمیق‌تر آشنا شدم. فعالیت‌های ساترا از نظر تنظیم‌گری، تنوع و حجم فعالیت بسیار خوب است و انتظار داریم که در سرخط‌های اصلی که به آن توجه می‌شود اتفاق‌های خوبی رخ دهد.»

این مقام مسئول با اشاره به لزوم آینده‌نگری در فعالیت‌های ساترا افزود: «بخشی از کارها متوجه آینده است و الزاماتی دارد که مهم‌ترین آن اجماع حاکمیت در تصویب و تثبیت یک سری ضوابط است. بخش دیگر این الزمات توسعه فناوری و سرمایه‌گذاری است که امیدوارم با تمهیدات این سازمان شاهد رخ دادن اتفاقات خوب باشیم.»

جلالی با اشاره به برخی از هماهنگی‌های خوبی که در دوسال گذشته برای ایجاد یک تقسیم کار و هماهنگی در مقوله تنظیم‌گری رخ داده گفت: «من برداشتم این است که حداقل در شرایط فعلی چهارچوب‌های ارزشی بین دستگاه‌ها و متولیان مشترک است و اراده‌های مشترکی وجود دارد. ممکن است یک جاهایی بخشی از قاعده‌های حکمرانی ما هنوز مشخص نشده یا بخشی از تقسیم‌کارهای ما دقیق نبوده که طبیعتا باعث بروز یک اختلافاتی هم شده اما می‌توان به وضوح دید که در دور فعلی اراده برای اینکه متناسب با نیاز کاربر و برای توسعه زیست بوم کار بشود وجود دارد و مسابقه خوبی بین دستگاه‌ها در این زمینه شکل گرفته است.»

این مدیر فرهنگی با اشاره به همکاری‌هایی که با سازمان تبلیغات اسلامی نیز دارد، ضمن تایید ضرورت حضور موثر تولید کنندگان آثار محتوایی ارزش مدار در سکوهای جدید و پرطرفدار تاکید کرد: «توسعه محتوا و توجه به اثر یک رویکرد، خط کلی حرکت سازمان تبلیغات‌اسلامی است. تلاش سازمان تبلیغات اسلامی این است که بتواند متناسب با مخاطبین مختلف محتوا را توسعه بدهد و در این مسیر اثرگذاری داشته باشد. در این مسیر دسترسی به برخی از مخاطبین مهمتر مثل قشر نوجوان برای سازمان‌تبلیغات‌اسلامی بسیار مهم است و به همین دلیل باید از سکوهای مختلف و مسیرهای مختلف برای دسترسی به مخاطبین هدف کمک گرفت. مشارکت مجموعه‌های صوت‌وتصویر فراگیر هم یک ظرفیت بسیار مهم است که قطعا روی آن برنامه‌ریزی خواهد شد.»

۲۴۵۲۴۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904259

دیگر خبرها

  • تکمیل زنجیره فولاد در بیجار به توسعه کردستان می‌انجامد
  • برخورد نمایشی با فروشندگان لوازم خانگی قاچاق/ اراده‌ای برای مبارزه با پدید قاچاق نیست
  • دستگاه‌های فرهنگی برای توسعه و تنظیم‌گری باید اراده داشته باشند
  • برای ترمیم زخم‌های کهنه وارد شده بر پیکر مساجد، به اراده جمعی نیاز داریم
  • اراده تحول‌گرایی و تمدن‌سازی در گام دوم انقلاب اسلامی
  • سفر بارزانی به تهران، یک تحول مهم
  • اجرای طرح آموزشی «فرهنگ ترافیک» برای دانش‌آموزان کرمانشاهی
  • تفال به حافظ چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ رو بر رهش نهادم و بر من گذر نکرد...
  • عقب‌نشینی دولت از اصلاح ماده ۴۱ قانون کار در پی درخواست کارگران و دستور رئیس جمهور
  • ایران با اراده مصمم، فناوری هسته‌ای را گسترش خواهد داد